

## **Council Meeting Agenda**

April 18, 2023 8:30 a.m. – 4:00 p.m. University Club

ltem	Time	Description	Presenter	Requirements			
Call to Order							
1	8:30 a.m. – 8:45 a.m.	<ul> <li>Call to Order</li> <li>Establish quorum</li> <li>Approve agenda</li> <li>Conflicts of Interest</li> <li>Approve minutes</li> <li>Introductions</li> </ul>	Chair	15 minutes			
Council Business: Education – Bylaw 2.1.2							
2	8:45 a.m. – 9:45 a.m.	How to approach challenges while in public office	Richard Dixon	1 hour			
3	9:45 a.m. – 10:00 a.m.	Break	Chair				
4	10:00 a.m. – noon	Council education; includes Strategic Plan and Council Performance Management Plan Update	Cassandra Haraba	2 hours			
5	12 Noon – 1 p.m.	Lunch – Order from menu	Chair	60 minutes			



Council Business: Institute Governance						
6	1 p.m. – 1:15 pm.	Operations Plan for 2023 and 2024	David Lloyd	Bylaw 3.5.1(1) 15 minutes		
7	1:15 p.m. – 1:30 p.m.	Financial Review Report	David Lloyd	Bylaw 3.5.2 15 minutes		
8	1:30 p.m. – 1:45 p.m.	Financial Plan for 2023	David Lloyd	Bylaw 3.5.3 15 minutes		
9	1:45 p.m. – 2:00 p.m.	Registration and Practice Permit Renewal Fees	David Lloyd	Bylaw 4.6.2 and 4.7.2 15 minutes		
10	2:00 p.m. – 2:15 p.m.	Operational update	David Lloyd	For information 45 minutes		
11	2:15 p.m. – 2:30 p.m.	Break	Chair	15 minutes		
12	2:30 p.m. – 2:45 p.m.	Training Rules	David Lloyd	15 minutes		
13	2:45 p.m. – 3:15 p.m.	Annual Report Review	David Lloyd	Bylaw 3.4.1(d) 30 minutes		
11	3:15 p.m. – 3:45 p.m.	Wrap up – Recognition of past Council members	Chair	15 minutes		
12	3:45 p.m. – 4:00 p.m.	Council Chair Appointment	David Lloyd	Bylaw 2.2.2. 15 minutes		
		Adjournment	Chair			